قلم دندانپزشکی چیست؟
براشها یا قلمهای دندانپزشکی به طور عمده برای قرار دادن کامپوزیت دندان در محل مورد نظر استفاده میشوند. این قلمها از جنس فلزاتی مانند آلیاژ استیل ساخته شدهاند که یک لایه از اکسید تیتانیوم بر روی آن قرار میگیرد. استفاده از این لایه باعث میشود که فیلر به طور یکنواخت و یکپارچه بر روی سطح دندان قرار گیرد.
پیشنهاد میکنیم که قبل از خرید قلم دندانپزشکی، با انواع قلمهای دندانپزشکی آشنا شده و از نوع با کیفیت و مطابق با نیاز خود استفاده کنید. زیرا با قلمهای با کیفیت نمیتوان ترمیم دندانی مناسبی انجام داد و ممکن است نیاز به هزینه و زمان بیشتری برای ترمیم دوباره دندان پیش آید. توجه به این مسئله میتواند انتخاب قلمهای با کیفیت توسط دندانپزشکان را توجیه کند.
1) قلم سوند دندانپزشکی (Dental Explorer):
این قلم دندانپزشکی برای معاینه و بررسی دقیق دندانها، یافتن جرمها و پوسیدگیها، و همچنین برای بررسی سلامت و سختی سطح دندانها استفاده میشود.
2) قلم کندانسور دندانپزشکی (Condenser):
این نوع قلم دندانپزشکی برای فشردن و متراکم کردن مواد ترمیمی مانند آمالگام و کامپوزیت در داخل حفره دندان استفاده میشود. این قلم دارای تنوع بالا با سرهای مختلف در اندازههای متفاوت است.
3) قلم کارور دندانپزشکی (Dental Carver):
بعد از قرار دادن مواد ترمیمی در داخل حفره دندان، این قلم دندانپزشکی برای بهشکلدادن و صاف کردن سطح ماده پرکننده دندان به شکل طبیعی استفاده میشود. این قلم دارای مدلهای مختلفی است.
4) قلم برنیشر دندانپزشکی (Burnisher):
این قلم دندانپزشکی برای صاف کردن، شکلدهی، و پالیش کردن مواد ترمیمی مانند آمالگام قبل از سفت شدن آنها استفاده میشود. این قلم دارای انواع مختلفی است که شامل قلم برنیشر گرد، توخالی، تخممرغی، خربزهای، فالکن، کندانسر، ای آر، و تی برنیشر میشود.
5) قلم الواتور دندانپزشکی (Elevator):
این یکی از پرکاربردترین قلمهای دندانپزشکی است که برای کمک به خارج کردن دندان یا ریشه دندانی استفاده میشود. این قلم به کمک آن، اتصالات بافت نرم لثه و نواحی اطراف دندان قطع شده و دندان بهراحتی کشیده میشود.
لیست انواع قلمهای دندانپزشکی:
1) قلم براکت
2) قلم روغنی
3) قلم سوپاپ
4) قلم عصب کشی
5) قلم تخت کننده
6) قلم فیبر
7) قلم پولیش
8) قلم پریو
9) قلم زیپر
10) قلم اسکالر
11) قلم ایمپلنت
12) قلم ارتودنتیک
13) قلم آمالگام
14) قلم پروفایل
15) قلم مالتی فانکشن
16) قلم کارو
17) قلم کاربید
18) قلم فورپس
19) قلم جت
20) قلم سینوجتیک
21) قلمهای نوری (LED و لیزر)
22) قلم استخوانی
23) قلم دندانسازی
24) قلم کمپوزیت
25) قلم آبزیمی
26) قلم ایمپرسیون
27) قلم ماسکینگ
28) قلم دایکت
29) قلم چسب دندان
30) قلم بوندینگ
قلم دندانپزشکی و یا قلم کامپوزیت دندانپزشکی چه تفاوتی دارند؟
همانطور که اشاره شد، کامپوزیت دندانپزشکی از مواد رزینی تشکیل شده است که میتواند مانند روکشی سطح دندان را پوشش دهد. ترمیم شکستگیها، پر کردن حفرهها، و آسیبهای خارجی دیگری که ممکن است برای دندانها اتفاق بیفتد، با این روکش ترمیم میشود. کامپوزیت دندان توسط ابزارهای خاصی بر روی دندان قرار میگیرد که یکی از آنها قلم کامپوزیت است.
معمولاً، قلم کامپوزیت به صورت دوطرفه به فروش میرسد که کاربری بسیاری در درمان با کامپوزیت دارد.
شما می توانید برای خرید بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات دندانپزشکی و قلم های دندانپزشکی به وبسایت فروشگاه آنلاین تک دنت مراجعه کنید.